Big baby

Een paar dagen geleden boekte ik een vliegticket bij de K.LM. Ik ga met Pluk een lang weekend naar familie in Nederland. Leuk! Volgens de vliegmaatschappij is Pluk nog een baby en mag ze bij mij op schoot.

Baby. Nou. Ehm. Nee. Niet echt. Echt niet.

Vandaag was de Technicus met de kinderen op het consultatiebureau. Pluk moest gecontroleerd worden. Of ze al een beetje was begonnen te praten. (Ja, we hebben complete conversaties, heerlijk!) En of ze blokken kon stapelen. (Het kind speelt met Lego en Geomag, en rijgt kralenkettingen.) Nog een paar testjes en alles was meer dan ruim in orde. We waren het erover eens: het is heerlijk als je kinderen zich zo moeiteloos ontwikkelen.

Dan mag u nu haar kleren en luier uit doen.’ ‘Ze draagt geen luiers, maar onderbroeken.’ ‘Huh?’ De vrouw van het bureau was een leuke, en snapte het meteen toen de Technicus vertelde over BZC. Toen werd Pluk gemeten: 90 centimeter. Ze paste net wel/niet op het meetplankje. Dat had de vrouw van het consultatiebureau nog nooit meegemaakt. (Anderhalf jaar en 90 centimeter betekent dat ongeveer 2 op de duizend kinderen langer zijn dan Pluk. Onze big baby.)

Of ze goed at, vroeg de vrouw nog. De Technicus begon te lachen. Zij ook.

8 gedachten over “Big baby

  1. Wat een heerlijk kind! Ik zit hier te gloeien van plaatsvervangende trots……. Ook trots op een Technicus die altijd alles zo fantastisch oplost door verschrikkelijk dicht bij zichzelf te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s