Talen

Komende dinsdag gaat Jip beginnen op een Zweedse kleuterschool. Hij heeft er zin in en wilde ter voorbereiding Zweeds leren. Een paar weken geleden gaven we hem het computerprogramma Rosetta Stone, zeiden veel plezier ermee en Jip ging aan de slag. Hij vond het prachtig en vroeg regelmatig of hij nog een keer dat spelletje mocht spelen, om Zweeds te leren.

Het is mooi om te zien hoe Jip leert en zijn best doet. Hij leert Zweeds op de computer en Engels door een paar kinderprogramma’s. Hij vraagt regelmatig welke taal een bepaald woord is, en wat dan de vertaling is in een andere taal. Terwijl hij andere talen leert, doet hij nóg iets harder zijn best om het Nederlands goed uit te spreken. Hij herhaalt bewust woorden om te oefenen en om het beter te onthouden, mama! Wat ik erg grappig vind, is dat hij zijn eigen taal maakt: Nederlands met andere, Zweeds-klinkende klinkers.

Pluk doet natuurlijk ook mee: Four twee ett tre åtta nio ten!

2 gedachten over “Talen

  1. Geef je kind een iPad en een beetje interesse (en een klein beetje een talenknobbeltje) en het leert zo elke taal die het wil! (Ben nog op zoek naar tips voor wat betreft fijne niet al te saaie apps of sites… )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s