Status update

Tot mijn grote schrik zag ik dat het meer dan een maand geleden is dat ik het laatste logje typte. Ik heb me de laatste tijd nogal laten opslokken door werk en dagelijkse dingen en heb nauwelijks tijd genomen voor email of blogs. De hoogste tijd voor een update!

Op basis van m’n geheugen en een grote hoeveelheid foto’s, kom ik tot deze incomplete lijst:

  • Het is mei in Zweden, dus alles groeit en bloeit. De bomen zijn in korte tijd groen geworden en overal zijn bloemen te zien. Tot grote vreugde van de kinderen, die enthousiast worden van elk bloemetje dat ze tegenkomen en dolblij zijn met de bloemetjes die ze mogen plukken.
  • Dat het lente is, betekent ook dat de kinderen weer kunnen loopfietsen. Dat doen ze graag en hard. En moeder staat af en toe doodsangsten uit, niet alleen als Pluk bedenkt dat ze in het trappenhuis naar beneden kan fietsen.
  • De nachtvorst is voorbij en de eerste planten staan op de tuin. Dat ze maar goed mogen groeien en we kunnen gaan smullen van alle soorten pompoen.
  • Jip en ik zijn 5 dagen in Nederland geweest, op bezoek bij familie. Het was heerlijk en gezellig en fijn!
  • Jip heeft tientallen keren de film Wall-E gekeken. Hij raakte geïnspireerd om zelf een Wall-E te bouwen. Eerst van de duplo, toen van de Lego en daarna van karton. Het was zijn eerste echte knutselproject. Ten slotte werd Jip zelf een Wall-E en ruimde tassen vol afval uit de buurt op.
  • De Technicus en de kinderen zijn actief geweest in de natuur. Ze zijn naar de tropische kas geweest en hebben bijzondere kikkers gezien. Ze hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij, waar ze een kalfje van nog geen dag oud konden bewonderen. Ze hebben ringslangen en adders ‘in het echt’ gezien. En ze hebben vele ritjes door het bos gemaakt, op de loopfiets of in de bolderkar.
  • We hebben bezoek gehad van Janneke, hebben verschillende verjaardagsfeestjes gehad, en een hele serie speelafspraken voor Jip.
  • En àls we dan eens thuis zijn, vermaken de kinderen zich met spelletjes doen, verven, kleien en voorgelezen worden.

Kortom, status update: Alive! :-)

3 gedachten over “Status update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s