Full house

Toen wij hier bijna zes-en-een-half jaar geleden kwamen wonen, dachten we van z’n lang-zal-ze-leven niet dat we nu, en twee kinderen verder, nog steeds in hetzelfde appartement zouden wonen. Gelukkig maar, dat ik dat niet wist… ;-) We hebben het fijn hier. En we willen hier graag nog een poosje blijven wonen. Maar het is wel vol in ons 2-kamer appartement. Twee slaapkamers? hoor ik u zich afvragen. Nee, één slaapkamer. En een woonkamer. En oké, ook nog een woonkeuken, een ruime hal en badkamer, en een hoop bergruimte. Dat scheelt. Maar toch. Het is een beutje krap.

De Technicus en ik zijn gedreven in het vinden van opbergplekjes. Kinderfietsen, autostoeltjes, fietszitjes hangen in de gang aan de muur. Ski-uitrusting hangt/staat keurig tegen een wandje achter de badkamerdeur. De driedelige zelfgemaakte kinderkapstok met helmen, overalls, jassen en regenbroeken hangt – zonder gaten geboord te hebben – aan de deur van de berging. We kunnen netjes opruimen. We hebben de afgelopen twee jaar echter weinig weggegooid.

Daarom heb ik me onlangs opgegeven voor D’ruitdaging. De hele maand oktober krijg ik elke dag een idee of opdracht in de mail om iets op te ruimen of uit te zoeken. Ik ben heel benieuwd. Ik schat dat ik 100 spullen weg ga doen. Het is een beetje atypisch voor mij om (spontaan) aan een actie mee te doen. Extra leuk en spannend dus! Ik loop al een paar dagen met een kritische blik door het huis en zie van alles dat ik aan wil pakken. Ik ben nog niet begonnen, want wat ik nu weg doe, telt niet voor de punten in oktober. ;-) Ik richt me de rest van september dus nog even op het ordenen van andere zaken, zoals mail en de oogst.

Wordt vervolgd!

5 gedachten over “Full house

  1. Misschien moetik me ook maar eens opgeven. Als we volgend jaar omdeze tijd willen verhuizen, MOET ik het een en ander wegdoen…. Ik slaap er nog 1 nachtje over, dat kan net.

    • Ja, ik dacht ook aan verhuizen. We verhuizen nog niet, maar het is wel handig om vóór die tijd zoveel mogelijk spullen weg te hebben. Het lijkt me leuk als je ook meedoet!

    • We slapen met z’n allen in de slaapkamer. We zijn wel van plan tzt de boel om te gooien: ofwel wij in de woonkamer, of de kinderen. Voordat we dat doen, willen we goed weten hoe we alles willen – waar de studiehoek, naaimachines, knutseltafel, leeshoek, etc. Bovendien slapen we allemaal erg goed op deze manier, dus voelen we nu geen noodzaak.
      De eerste opdracht van D’ruitdaging is binnen. Snel m’n werk afmaken, dan kan ik naar huis om te beginnen! :-)

  2. Leuk idee! ben eens gaan kijken naar de site en heb me ook opgegeven, evenwel zonder doel op te geven van aantal punten, maar ga wel proberen meedoen. Opdracht van vandaag is al meteen een heel goede voor mij, want hou véél te veel verpakkingsdozen! hopelijk kan ik er vanavond bij thuiskomst nog mee beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s