Grote kleine jongen

M’n grote jongen. Net drie en het formaat van een bijna vijfjarige (maat 116 en 18 kilo zwaar). Volwassen ventje, met het taalgebruik van een kind van zes. Lieve wijsneus, die zo graag speelt met letters, cijfers en elektronica. M’n grote zoon, die oplossingen verzint, apparaten bouwt en met een vergrootglas op de grond ligt om de natuur te bekijken.

M’n kleine jongen, die ’s avonds soms te moe is om zelf te eten. Die dan op schoot wil zitten en gevoerd wil worden. Lieve peuter, die z’n impulsen nog niet onder controle heeft en z’n zusje omver duwt. Of z’n bord met eten op de grond gooit. Onschuldig kind, dat nog geen idee heeft van ‘jongens-en-meisjes-dingen’ en het liefst roze sokken en kettingen draagt. Kleine knuffelkont, die heel dicht bij z’n vader wil slapen.

Lieve Jip, we waren de laatste tijd veel te streng voor je. Sinds je gewoon drie mag zijn, horen we je weer lachen en zingen.

6 gedachten over “Grote kleine jongen

  1. Lastig, een niet gemiddeld kind… Die laatste zin, je hebt helemac al gelijk!

    Hier een vijfjarige die vaakt verzuipt in maat 110, en wel enorm leest en rekent, maar op bepaalde gebieden ook nog heel erg peuter is…

    • Ja, inderdaad lastig. Wij als (relatief) onervaren ouders wisten niet wat we konden verwachten van een peuter. Zijn lengte en taalgebruik doen hem veel ouder overkomen. Laatst speelde hij met een meisje, waarvan ik dacht dat ze een half jaar jonger was dan Jip. Ze bleek een jaar ouder te zijn. Toen werd ik er weer aan herinnerd. :-)

  2. Gebeurt vaak Jasmijn, je sluit aan bij wat je ontdekt/ziet aan je/een kind…. sommige stukjes groeien sneller als andere stukjes…. ontwikkeling gaat niet gelijkmatig… als ze ziek zijn merk je dat goed, dan gaan ze weer een of meer fases terug. Ik zeg nu tegen mijn oudste van bijna 17…. jij bent mijn broddellapje ;-)

    Groetjes,

    Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s