Luierloos

Pluk, 15 maanden, heeft afgelopen week aangegeven dat ze zich te groot vindt voor luiers. Ze protesteerde hevig als ze een (schone) luier om kreeg. Als ze de kans zag, rende ze hard weg. Dus gaat ze tegenwoordig de meeste dagen zonder luier door het leven. Prima. Meestal gaat dat goed. Soms niet.

Een paar maanden geleden begon Pluk met een gebaar aan te geven dat ze moest plassen. Inmiddels zegt ze Cee cee! als ze naar de WC moet. Soms wil ze op het potje, soms op de grote WC. Na afloop met veel plezier bukken en afvegen, ongeacht het formaat van de boodschap, net als haar grote broer.

Regelmatig loopt ze zelfstandig naar de badkamer, zonder iets te zeggen. Of wij hebben het niet gehoord, dat kan ook. Als er dan niet snel genoeg iemand komt om haar broek naar beneden te trekken, gaat ze toch op het potje zitten, zegt Pssssj, pssssj en plast. Vervolgens komt ze trots aanlopen met het potje. Of we het even in de WC willen legen.

Soms poept Pluk op de vloer in de kamer. Geen probleem, want we hebben geen vloerbedekking. Als ze dan klaar is, gaat ze ernaast staan, wijst naar haar creatie en zegt O jee, o jee! Wij stellen het zeer op prijs dat ze er niet doorheen loopt of zoiets.

Pluk geniet van haar luierloze bewegingsvrijheid. En wij genieten van Pluk.

4 gedachten over “Luierloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s