Fotograafje

Wij hebben, net als velen in Zweden, een afvalhok – een hok dat vol staat met containers en waar alle mensen in de buurt hun afval kunnen dumpen. Er wordt nogal wat gedumpt in ons hok. Zo gingen een jaar geleden onze buren verhuizen en die dumpten hun oude kinderkleding. Merkkleding, waar nu onze kinderen in rondlopen. :-) Ook hebben we al eens een goede computer van de dump gered. De Technicus loopt regelmatig vrolijk met kleine zakjes afval naar het hok; kijken of er nog wat moois ligt.

Onze nieuwste aanwinst is een roze zakformaat Samsung fototoestel. Jip heeft die twee dagen geleden gekregen en hij vindt het prachtig! Hij nam het in z’n eigen zak mee naar buiten om foto’s te maken van de mieren. Daarna van de bloemen. Toen kwamen er mensen op de foto’s. Pluk wordt graag gefotografeerd, al staat ze niet altijd stil. Inmiddels maakt hij ook foto’s van zijn knutselwerkstukken, de duplobouwwerken, en van opa en oma op skype.

Het leuke is dat Jip zichzelf een hoop geleerd heeft. De eerste dag stond alles er nog scheef en bewogen op, twee dagen later zijn de foto’s scherp met de onderwerpen ongeveer in het midden. Als een professioneel fotograaf gaat hij met zijn tong uit zijn mond op een afstandje staan en knipt. Hij heeft ook geleerd om filmpjes en geluidopnames te maken. En af te spelen. Jip zegt hallo tegen het toestel en het toestel zegt hallo terug. Grote lol.

Wij observeren en genieten.

3 gedachten over “Fotograafje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s