Veranderde plannen

De Technicus heeft ouderschapsverlof en op zoek naar een baan na zijn – in september afgeronde – studie. Ik verdien de kost. De kinderen staan op een wachtlijst voor een kleine voorschool waar wij een heel goed gevoel bij hebben. (Jip kreeg er al twee keer een plek aangeboden, waarvoor we hebben bedankt omdat hij er nog niet aan toe was.) Vanaf augustus zou er een hoop gaan veranderen: onze kinderen deeltijd naar de voorschool, en wij ieder in deeltijd werken dan wel studeren.

ZOU er een hoop gaan veranderen. Ja.

Van de week kregen we een telefoontje van de gemeente. Ze hadden vanaf augustus slechts één plek op onze favoriete voorschool beschikbaar. Ze hadden wel een paar plekken op twee andere voorscholen hier in de straat. De één bij een gebouw met een loeiende ventilator op het dak, en waar je daarom de hele dag een harde zoem hoort. Geen optie voor onze geluid-gevoelige Jip. De andere voorschool letterlijk naast de deur, en waar we te vaak eenzame kinderen en schreeuwend personeel hebben gezien.

Tja. Wat nu??

Even nadenken. Jip lijkt er wel aan toe om een paar uurtjes per week naar een voorschool te gaan. Pluk zou alleen gaan, omdat wij willen werken; zelf heeft ze er nog totaal geen behoefte aan. Waarom houden we Pluk niet nog een poosje thuis? vroeg de Technicus.

Het voelde meteen goed. De Technicus neemt nog wat langer ouderschapsverlof. Jip mag naar de voorschool, en kan makkelijk minder uren gaan als dat beter voelt. Pluk krijgt tijd ‘alleen’ thuis en mag zich nog meer aan de Technicus hechten. Ik kan me richten op werk zonder rekening te hoeven houden met ‘ophaaltijden’ op de voorschool. Financieel redden we het prima. En de Technicus vindt het uitdagend en tegelijkertijd fijn en bijzonder om thuisblijfvader te zijn. Iedereen blij dus.

Grappig. Onvoorziene omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat wij weer ons hart volgen. :-)

4 gedachten over “Veranderde plannen

  1. Met een klein beetje dwang van buitenaf :-) Nou, lekker toch, iedereen blij. Ik ben wel een voorstander van kinderen nog even lekker rustig de tijd thuis geven.

  2. Zo is het mijn hele leven lang al geweest. De omstandigheden zorgen vaak voor betere oplossingen dan je zelf had kunnen uitdenken…… Is het goed als ik a.s. vrijdag een paar uurtjes kom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s