Anatomie

Jip is zijn lichaam aan het ontdekken. En die van ons. Hij kende al vroeg alle lichaamsdelen bij naam. Toen hij net twee was, was hij een keer proefkonijn bij het ‘Babylab’. Iets met cognitieve ontwikkeling van tweejarigen. De vrouw begon met Jip vragen waar zijn neus zat. Jip vond het meteen een stom onderzoek en wilde niet meer meewerken. Tja, als die vrouw nou gevraagd had waar z’n achillespezen of z’n wimpers zaten, dan had ze nog een kans gehad. ;-)

Maar goed, Jip is dus aan het ontdekken. Zo was hij laatst erg geïnteresseerd in de rimpeltjes bij onze vingerkootjes. En nu heeft hij zijn aderen ontdekt. Trots laat hij aan iedereen zijn buik zien, waar een duidelijke ader doorschijnt. Vervolgens wil hij natuurlijk van iedereen de aderen zien.

Vandaag was hij wel heel erg in de ban van de aderen. Hij ontdekte ‘dat rode onder mijn ogen‘ en vroeg ons of wij dat ook hadden. Dus zat de hele familie z’n ooghuid (is dat een woord?) naar beneden te trekken. Toen bedacht de Technicus dat je met een lampje door de huid van je oor kunt schijnen. Tot Jips grote vreugde waren er heel mooi kleine adertjes te zien. En alle huisgenoten werden weer onderzocht. Tot slot ontdekte Jip (door een aanwijzing van de Technicus) grote aders aan de onderkant van zijn tong. Ik vind het fijn dat er aderen in mijn lijf zitten, zei hij vanavond. :-)

Wat is het leven mooi als je mag ontdekken door de ogen van een kind!

PS: Jip vindt het prachtig om zijn lessen in anatomie te krijgen aan de hand van Zygote Body. Die link wilde ik jullie niet onthouden.

4 gedachten over “Anatomie

  1. Mooi inderdaad, die ontdekkingsreis. Leuke link! (ik probeer nu die rotzenuw te vinden die me verhindert de schouder goed op te tillen…)

    • Heb je de zenuw al gevonden? Op dezelfde manier heeft de Technicus eens een pijnlijke spier gevonden, om daarna de bijbehorende oefening te googelen. Dat scheelde weer een bezoekje aan de fysio. :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s