De kleine en grote dingen van 2013 en daarna

2013 was het jaar waarin wij – met de geboorte van Pluk – een kwartet werden. Het jaar van wennen aan het nieuwe ritme met twee kleine kinderen. Het jaar van onze kinderen samen zien spelen en groeien. Het jaar van intens genieten van kleine dingen. Het jaar van extreem slaapgebrek. En het jaar van een grote beslissing.

De kleine dingen in het leven zijn in zekere zin het grootst. Genieten van tijd met z’n vieren. Genieten van het moment, niet eerder, niet later. Dat is iets dat ik in 2013 meer dan ooit ervaren heb. We willen de komende jaren blijven genieten van (tijd met) elkaar. Hopelijk komt er ook weer meer tijd voor vrienden (ik denk het wel). En we blijven genieten van de natuur om ons heen. Dat zijn onze plannen en daar verandert weinig aan.

Wat wel verandert is de grote lijn. De grote beslissing van afgelopen jaar is: we willen terug naar Nederland of omstreken. Met gemengde gevoelens, dat wel. We zullen de natuur en enkele goede vrienden erg missen. We willen terug richting eigen familie, eigen taal en eigen cultuur. Dat gaat het komende jaar nog niet gebeuren. Eerst…

  • Eerst wil ik promoveren, wat nog zo’n twee jaar zal duren. Ongeveer. Afhankelijk van de hoeveelheid succes binnen m’n onderzoek en de hoeveelheid ouderschapsverlof die ik nog opneem.
  • Daarnaast wil de Technicus een bachelor óf werkervaring. Hij heeft nu namelijk een Zweeds hogeschool diploma, en kan daar in Nederland niet vanzelfsprekend mee aan de slag.
  • Verder willen we, voordat we uit Scandinavië vertrekken, nog een keer uitgebreid Noorwegen in. We zijn in 2009 op fietsvakantie naar Bergen geweest. We willen de fjorden nog een keer zien, maar dan met de kinderen en een auto.
  • Omdat we over twee of drie jaar uit Zweden denken te vertrekken, hebben we besloten om hier niet meer te verhuizen. (Bovendien is de woningnood zó hoog, dat we niet eens zouden kúnnen verhuizen.) We blijven dus met z’n vieren in ons tweekamerappartement. We hebben plannen om de inrichting om te gooien, zodat er meer in eenieders behoeftes kan worden voorzien.

Dat zijn de grote plannen. Dan heb ik nog maar één grote wens: dat we allemaal gezegend blijven met een goede gezondheid.

Een gelukkig en gezond 2014 voor jullie allemaal!

5 gedachten over “De kleine en grote dingen van 2013 en daarna

  1. Het meeste had ik er natuurlijk al van meegekregen, maar toch: als je het zo achter elkaar ziet staan, is het toch een hele reeks beslissingen…… Zien hoe het loopt, we spreken elkaar weer volgend jaar, wat naar ik hoop erg gelukkig zal zijn voor jullie!

  2. Wat vliegt de tijd he, krijg je een verse baby in 2013 en gisteren op je blog de foto;s van mevrouw die overal op klimt! Goed rijtje plannen. Veel geluk in 2014 met alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s