Drie glijbanen en een museum

Wat is november toch altijd een drukke maand voor mij, qua werk. Ik maak lange dagen en kom vaak pas thuis als de kinderen al bijna naar bed gaan. Helemaal niet leuk; ik mis van alles! Want ondertussen onderneemt de Technicus allemaal leuke activiteiten met de kinderen.

Glijbanen

Woensdagochtend zei de Technicus tegen mij: ik ben benieuwd wanneer Pluk bij de Open Voorschool op de glijbaan gaat klimmen. Ik zei dat ik dacht dat het nog wel even zou duren. Maar ja, ik ben veel weg en loop de laatste tijd nogal achter de feiten aan. Inderdaad, het eerste wat Pluk die ochtend na aankomst deed, was naar de glijbaan toe. Ze ging op de onderste trede staan, weer eraf, en oefende dat een keer of zes. Toen besloot ze dat ze klaar was voor de volgende stap. Nog even later stond ze er bovenop. Ze ging op haar billen zitten, schuifelde voorzichtig naar voren, en gleed naar beneden. Grote lol!

Die middag gingen de Technicus, Jip en Pluk naar een speeltuin in de buurt. Ook daar had de glijbaan een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Pluk. In tegenstelling tot Jip, die altijd úúúren bovenaan een glijbaan bleef zitten, voor hij zich aan de afdaling waagde, stortte Pluk zich vol overgave in het glij-avontuur.

Tot grote vreugde van beide kinderen, bouwde de Technicus diezelfde middag nog een glijbaan in de woonkamer. Een matras tegen de bank, twee waterdichte matrasbeschermers erop met de gladde kanten tegen elkaar, en glijden maar! Gelukkig heeft de Technicus de videocamera erbij gepakt; ik vond het al erg genoeg dat ik het niet live had meegemaakt.

Biotopia

Geïnspireerd door de glijbanen van woensdag, organiseerde de Technicus op donderdag een uitstapje naar een speeltuin verder weg, in de stad. (Wij wonen zelf aan de rand van de stad en komen zelden in het centrum.) De beoogde speeltuin had natuurlijk een mooie glijbaan. De harde wind maakte het buiten echter onprettig, dus de plannen werden ter plekke veranderd. De kathedraal, dat zou Jip weleens leuk kunnen vinden, dacht de Technicus. Maar toen zag hij daar vlakbij Biotopia, het biologische museum. We waren al een tijd van plan om daar met Jip naartoe te gaan, dus het plan werd weer gewijzigd.

Biotopia

Wat vond Jip het mooi! Het museum is leuk ontworpen voor kinderen, met allerlei interactieve dingen, opgezette dieren in mooie landschappen, speelgoed, knutselactiviteiten, en een heleboel interessante voorwerpen. Zo heeft Jip over een projectie van water heen gelopen, wat ging bewegen op de plek waar je liep. Machtig interessant, vond hij. Hij heeft allerlei levende en dode dieren gezien, waar hij niet over uitgepraat raakte. En, het mooiste voorwerp: een wereldbol. Inderdaad, die rond is.

Jip was niet uit het biejoogies museem weg te slaan en kan niet wachten tot we weer gaan. Zullen we dat zaterdag gaan doen? stelde hij voor. De schat. Er is een grote wereld voor hem om te ontdekken. En Jip weet het.

7 gedachten over “Drie glijbanen en een museum

  1. Ja, de wereld is 1 groot ontdekkingsveld (rond, dat wel)! Dat heb ik nu ook weer ervaren met Naomi Zij ging voor de eerste keer mee naar de Efteling Die wereld die dan open gaat, de verWONdering! Je raakt nooit op kinderen en hun ontwikkeling uitgekeken…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s