Kerstboom

Wij hebben een kerstboom. Ja, nu al. Sinterklaas komt hier toch niet langs, de zon gaat om 3 uur ’s middags onder, er ligt nog geen sneeuw, dus het is donker. Genoeg redenen voor een kerstboom!

Er waren hier vlakbij wat naaldbomen gekapt. De Technicus heeft een mooi ‘restje’ mee naar huis genomen. Jip vond het erg interessant. De kerstboom staat op het balkon, wegens gebrek aan ruimte in huis (en vanwege een rondkruipend slopertje). De boom hangt vol met lampjes. Met behulp van een tijdschakelaar branden de lampjes tijdens alle uren dat wij wakker zijn en het buiten donker is. En dat zijn er heel wat! Dus zitten we ’s ochtends te ontbijten met uitzicht op onze verlichte kerstboom. En hebben we er de halve middag en hele avond plezier van.

Gisteren hebben de Technicus en Jip er rode ballen in gehangen. Jip vond het nog interessanter worden. Toen moesten er van hem ook nog een monstertje en een spookje in. Sinds vandaag vriest het. Dus heeft de Technicus een paar keer de boom natgespoten met de tuinslang, waardoor nu de hele boom volhangt met kleine ijspegels. De lichtjes die daarin weerspiegelen geven een prachtig effect.

Kerstboom

Jip is zó enthousiast over de kerstboom, dat hij vanavond opa en oma wilde bellen. Hij had een belangrijke vraag: Hebben jullie ook een kerstboom met allemaal lampjes erin en rode ballen en een monstertje en een spookje en ijspegels erin?

2 gedachten over “Kerstboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s