Babygebaren: we mogen weer!

Pluk is vandaag 6 maanden oud, ze kan zelfstandig zitten en dat betekent dat wij weer beginnen met babygebaren. Joepie! Ik ben heel benieuwd hoe het dit keer zal gaan. Wanneer zal ze haar eerste gebaar terug maken? Wat zullen Pluks mooiste gebaren worden? Zal ze net zulke uitgebreide verhalen gaan gebaren als Jip deed?

Er zijn twee redenen om met babygebaren te beginnen als het kind kan zitten. Ten eerste verandert het perspectief van waaruit het kind de wereld ziet en leert het de gebaren in één keer goed aan. Ten tweede heb je als ouder veel vaker je handen vrij om gebaren te maken.

We hebben een lijst met 20 gebaren aan de muur gehangen. Nu moeten we eraan denken dat we de gebaren maken, zowel naar de kinderen als naar elkaar toe. Even volhouden tot ze terug begint te gebaren, daarna gaat het haast vanzelf.

Nog een paar woorden over Pluk. Het is een pittige dame die graag van zich laat horen en aangeeft dat ze ook wat te zeggen heeft. Ze lijkt veel méér te willen dan ze eigenlijk kan. Ze houdt van grapjes en wilde spelletjes en kan schaterlachen als de beste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s