Pluk eet

Vijfenhalve maand, 9,1 kilo en elk uur aan de borst willen. Dat betekent volgens mij een grote behoefte aan vast voedsel. Dus sinds gisteren zit Pluk in haar kinderstoel en krijgt (een deel van) wat wij eten. Wat ze al geproefd heeft: een broodkorst, een stuk broccoli en appelmoes. Ze vindt het machtig prachtig. En wij vinden het bijzonder dat er nog een hummeltje aan tafel zit, op weg naar zelfstandigheid. Net echt :-)

7 gedachten over “Pluk eet

  1. O, wat leuk zeg!! Net echt? ECHT!! Ik zat vandaag nog te denken in de auto” Volgend jaar wordt L-onneke 40 jaar. Daar denk je helemaal niet aan als je een baby hebt, dat die gewon op een dag VEERTIG jaar wordt…..

    • Haha, daar denk ik inderdaad nog niet aan. Mijn vader zei laatst trouwens: “Opa worden is tot daar aan toe, maar als je kinderen kinderen krijgen, DAN voel je je oud!” :-)

  2. Ik dacht trouwens dat je het over de tuin had toen ik de titel zag, zo van: Pluk en Eet….
    Over de aardbeien of zo……

  3. beetje laat met de reactie, maar de kinderarts schrok echt toen ze hoorde dat we onze kleindochter een broodkorst gaven. Wat doen jullie nu, ze kan we stikken. Maar nu ze 18 maanden is en alles , maar dan ook echt alles eet , zegt iedereen hoe doen jullie dat, Vandaag wees ze me de weg naar een boom want daar hingen appels in, Ze zegt het dan ook . Volgens mij , als je er altijd bij zit als ze eten geven ze het zelf aan wat ze willen cq kunnen eten

    • Grappig, wij krijgen ook vaak verbaasde reacties. Mensen zijn gewoon gewend om alles te pureren, maar dat hoeft dus helemaal niet. Er is zelfs een officiële naam voor deze ‘methode’: Baby Led Weaning (BLW). Ik vind het ook veel makkelijker, omdat Pluk met wat kleine aanpassingen met ons mee-eet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s