Zeldzame plaksneeuw

Oei, wat heb ik mijn blog verwaarloosd… schandalig! Op de valreep van december daarom een samenvatting van de afgelopen weken.

Ik heb (voor een zwangere relatief) hard gewerkt om m’n werk af te ronden en alles zo goed mogelijk achter te laten. Nu heb ik sinds bijna 2 weken vakantie, wat daarna soepel overgaat in ouderschapsverlof. Het voelt vreemd, maar vooral heerlijk, om een hele tijd thuis te mogen zijn. Ik geniet er enorm van!

December 2012 was de maand van de zeldzame plaksneeuw. Sneeuw is hier meestal als poeder, vanwege de lage temperaturen en/of de droge lucht. Maar nu hadden we dus echte plaksneeuw. De Technicus en Jip hebben daar gretig gebruik van gemaakt. Er zijn sneeuwpoppen gebouwd en zelfs een iglo!

IgloEr is een hoop sneeuw gevallen deze maand; er lag 3 weken lang rond de 35 centimeter. Menig nacht zijn we gewekt door sneeuwschuivers. Met als resultaat enorme hopen sneeuw. Jip moest 2 dagen wennen aan de sneeuw. Daarna begreep hij dat het leuk was om zich erin te laten vallen en dat het geen pijn doet. Helemaal leuk was het toen de Technicus gangen ging graven in de gigantische hopen. Speleologie: Jip dook met volle overtuiging in de gangen, gleed op z’n buik met hoofd vooruit naar beneden en klauterde weer omhoog. Wat wil je als kind nog meer? Nou, ijsglijbanen! :-D

Nu dooit het en overal stroomt water het bos uit. Ook machtig interessant, vindt Jip. Maar de winter duurt nog lang en wij hopen op nog veel meer sneeuw- en ijspret!

3 gedachten over “Zeldzame plaksneeuw

  1. Ja, daar droomt ieder kind van volgens mij. Wat een prachtige header heb je zeg! Een hele (winter)wereld om te ontdekken…….

    • Ja, en het kind in de Technicus ook! Ik weet niet wie er meer geniet, vader of zoon. :-) Die header is een van onze favoriete foto’s van afgelopen maand. Wat een prachtig winterweer was het!

  2. Definitely, what a fantastic website and informative posts, I definitely will bookmark your blog.All the Best! ecgbeddeckdb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s