Eeuw en IJ !

Het sneeuwt al 30 uur aan 1 stuk. Het blijft tot morgen 12 uur sneeuwen en er ligt nu al ruim 20 centimeter. Dat weerhoudt De Technicus en Jip er niet van om buiten te gaan spelen. Integendeel! Jip moest even wennen, maar vindt het geweldig om in de slee door de sneeuw getrokken te worden. Eeuw! roept hij. En regelmatig begint hij te graven om te kijken of er ook IJ (ijs) onder de sneeuw zit.

De slee zie je niet meer

De slee zie je niet meer

Ik geniet ook van de sneeuw, vooral als ik er niet doorheen hoef. Het loopt namelijk nogal zwaar als er nog niet geveegd is. En vegen heeft niet zo veel zin als het blijft sneeuwen en waaien. Maar het is wel heel mooi en licht! Met de komst van sneeuw zijn de donkere maanden in Zweden voorbij.

4 gedachten over “Eeuw en IJ !

  1. Hier ook bergen met eeuw…… Sneeuwschuiven is een absolute must, anders komen we er niet door.We kwamen vanavond thuis en Bengt had de weg geveegd, maar wel zodanig dat hij een bergje voor onze inrit had gelegd. Moest ik eerst die berg opzij schuiven anders konden we de oprit niet op!

  2. Ja, heftig weer he?! Zelfs in Zweden het openbaar vervoer plat en mensen die massaal thuis blijven. Gelukkig hoefden wij niet weg, behalve dan dat de Technicus echt niet binnen kon blijven. :-)

  3. Mooie plaatjes van een winter wonderland. Grappig ook dat je schrijft dat de donkere maanden voorbij zijn bij jullie. Heb het idee dat het hier nu echt begint. Tenzij het hier ook keihard gaat sneeuwen natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s