Musiklek

Sinds een paar weken gaan we met Jip naar muziekles. Het heet musiklek (muziekspel) en wordt georganiseerd door de kerk in onze wijk. De vrouw die het begeleidt (Annika) is fantastisch. Ze zingt en speelt gitaar. Ze gebruikt knuffels als er dieren in de liedjes of rijmpjes voorkomen. Ze deelt de meest uiteenlopende instrumenten uit aan de kinderen, die dan enthousiast meespelen. Ze laat de kinderen de teksten op verschillende manieren voelen en beleven. Wat ik erg leuk vind, is dat Annika eigenlijk niet zo mooi kan zingen, maar dat je dat niet merkt. Ze compenseert het volledig met haar enthousiasme. :-)

Jip vindt het allemaal nog een beetje spannend en kruipt meestal dicht tegen me aan. Ondertussen zit hij te glunderen en wijst alles aan dat er gebeurt. We hebben ons al opgegeven voor volgend seizoen, na de kerst. Leuk!

2 gedachten over “Musiklek

  1. Leuk om Jip hier vertrouwd mee te maken. Op de creche waar ik werk komt ook een keer in de zoveel tijd een muzikant langs, die speelt bij alle groepen een kwartiertje en laat de kindjes voelen en beleven.Sommige kindjes vinden het spannend, anderen beginnen enthousiast te klappen en te dansen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s