Paddestoelenlasagne

De Technicus en ik hebben een paar jaar geleden geleerd welke heerlijke soorten paddestoelen er in ‘ons’ bos te plukken staan. Toen ik vervolgens in de krant een recept voor paddestoelenlasagne tegenkwam, wilde ik dat graag uitproberen. Sindsdien smullen we er regelmatig van, vaak samen met gasten. Het is niet moeilijk te bereiden, maar kost wat tijd. Ik maak vaak een dubbele portie, dus voor 8 personen. Perfect om in te vriezen of de volgende dag op te warmen.

Voor 4 personen:

  • ca. 12 lasagnebladen
  • 500 g gemengde paddestoelen (neem 3-4 verschillende soorten, naar eigen smaak)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g bevroren bladspinazie
  • ca. 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 4 dl melk
  • 500 g tomatenblokjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl suiker
  • 200 g feta (gebruik mozzarella als je niet van feta houdt)
  • 150 g geraspte kaas
  • zwarte peper en zout
  • olie om te bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fijngesneden ui en 1 teen knoflook kort bakken in de olie. Paddestoelen toevoegen en bakken. Spinazie ontdooien en water eruit duwen. Zet het vuur uit en voeg spinazie en feta toe aan de paddestoelenmix.

Maak een bechamelsaus: verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer vervolgens de melk er doorheen en laat zachtjes koken tot de saus dik is geworden.

Mix de tomatenblokjes, tomatenpuree, 1 teen knoflook, tijm, oregano en suiker (evt. met staafmixer). Op smaak brengen met peper en zout.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met bechamelsaus en tomatensaus. Leg er een laag lasagnebladen op en daarna een laag van de paddestoelenmix. Vervolgens weer bechamelsaus etc. tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de geraspte kaas.

25-30 minuten in de oven en smullen maar!

Advertenties

One thought on “Paddestoelenlasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s